Jak powinien być ubrany kelner?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Kelner jest wizytówką restauracji, gdyż to z nim w pierwszej kolejności kontakt mają wchodzący do niej goście. Musi być więc on stosownie ubrany, gdyż jego strój ma wpływ na to, w jaki sposób postrzegany jest dany lokal. Istnieje kilka zasad mówiących o tym, jak powinien wyglądać idealny strój kelnera.

Na co zwrócić uwagę podczas wyboru stroju dla kelnera?

W przypadku kobiet idealnym strojem będą ciemne spodnie lub spódnica zestawione z elegancką koszulą lub bluzką. Buty powinny być wygodne, aby zapewniały komfort podczas pracy. Najlepiej wybierać modele na płaskiej podeszwie z zakrytymi palcami oraz piętami. Mężczyźni najlepiej prezentują się w czarnych spodniach na kant, białej koszuli oraz muszce lub krawacie. Dokładny wygląd stroju kelnera w ogromnej mierze zależy jednak od rodzaju lokalu oraz jego renomy. W mniej eleganckich miejscach kelnerzy mogą sobie pozwolić na nieco mniej formalny strój, ale zawsze musi być on schludny i czysty. Obowiązkowym elementem stroju każdego kelnera jest zapaska, która chroni przed zabrudzeniem oraz bardzo często posiada praktyczne kieszenie, w których można umieścić długopis i notatnik. Takie zapaski znaleźć można pod adresem https://arthaft-sklep.pl/pl/c/Zapaski-gastronomiczne/65.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Dźwiękowe systemy ostrzegawcze – jakie urządzenia się na nie składają
Dźwiękowe systemy ostrzegawcze – jakie urządzenia się na nie składają
Każdy obiekt budowlany, szczególnie ten przeznaczony do użytku publicznego, powinien być wykonany w taki sposób, aby ludzie w nim przebywających […]
Na jakie okazje założyć krawat?
Na jakie okazje założyć krawat?
Krawat to jeden z tych dodatków do męskiego stroju, które doskonale podkreślają jego elegancki charakter. Najczęściej kojarzy się oczywiście ze […]
Do czego wykorzystywany jest rattan?
Do czego wykorzystywany jest rattan?
Rattan pochodzi z pni palm rosnących w południowo-wschodniej Azji. Łodygi są zbierane, pozbawiane liści i suszone przed przekształceniem ich w […]